Altea

Altea, “het balkon van Spanje”. Door het microklimaat van Altea zijn de zomers relatief koel en de winters relatief warm. Hierdoor is Altea groen, en niet zo droog als de rest van de Costa’s. En dit in combinatie met witte zandstranden en de oeroude Spaanse cultuur.

Enkele kilometers vanaf de Costa begint het “Spaanse binnenland”. Men treft hier steden, die terug gaan tot de moorse tijd of verder, zoals bijvoorbeeld Oliva, Gandia, Simat, Albaida en Ontinyent. In dit gebied bevinden zich tevens enkele natuurparken, waarvan het “Carrascar de la Font Roja Natural Park” begint direct achter Altea.

Maar het meest bekend is Altea, met het daarnaast gelegen Benidorm natuurlijk om zijn witte stranden en zijn uitgaansleven.

De Costa Blanca is minder bekend om zijn actieve vakanties, maar ook voor sporters een gewilde bestemming. Bij de gespecialiseerde aanbieders kan een keur van sport-activiteiten geboekt worden. We noemen daarbij het sportklimmen op één van de vele mooie rotsformaties in de regio. Het diepzeeduiken en snorkelen kan gedaan worden in de afwisselende omgeving van rotsformaties en de daartussen gelegen zandstranden. En natuurlijk is er het zeezeilen.


Reacties zijn gesloten.